Follow us
          Directory  Contact   

Splitsing Syntegro

Disponible en néerlandais uniquement


Technologiebedrijf Syntegro splitst zich per 1 juni 2022 op in Synguard voor toegangsmanagement en Syntegro voor workforce management.

Toegangsmanagement specialist drijft focus verder door als antwoord op internationale groei.

Exponentiële groei en een productengamma dat vraagt om focus doet Syntegro, het Belgische technologiebedrijf in workforce- en toegangsmanagement, besluiten om als twee afzonderlijke bedrijven verder te gaan. “Onze softwareoplossingen staan bekend om hun flexibiliteit. Ofschoon een standaardoplossing met alle voordelen van dien, is onze hard- en software uiterst aanpasbaar aan de bedrijfsspecifieke situatie bij onze klanten. Een unicum in de sector. Daarnaast staan we altijd in nauw contact met onze klanten en partners. Maar flexibiliteit en nabijheid als USP’s vereisen kort op de bal spelen. Dat gaat beter als je je kan focussen op één markt. Onze omzetverdubbeling van de afgelopen drie jaar maakt een opsplitsing in twee bedrijven nu mogelijk. Een gedroomde ontwikkeling”, zegt Bert Meert, managing director van Synguard. Per 1 juni gaat toegangsmanagement zijn eigen weg onder de naam Synguard. Syntegro legt zich volledig toe op workforce managementoplossingen met Frank De Weser als managing director.


Bert Meert

De absolute focus per sector die door de splitsing mogelijk wordt, is een mooie beloning voor het harde werk van de afgelopen jaren. “Het geeft lucht. Kijk, wij hebben een product dat zich uitstekend leent tot flexibel meebewegen met de behoeften van de klant. Om die troefkaart optimaal uit te spelen moet je vooruitziend zijn en tendensen oppikken nog voor de klant ernaar vraagt. We zien dat de beveiligings- en facility sector volop in beweging is: toegangscontrole verhuist naar de cloud, toegang via je smartphone, (cyber)security wordt steeds belangrijker, ... Er wordt een open, flexibele oplossing verwacht die gemakkelijk communiceert met andere systemen. Tegelijk zijn we in meer en meer landen actief zijn. Deze reorganisatie geeft ons de versnelling die we nodig hebben”, zegt Bert Meert.

In 2018 werd Peter Roelens, de vroegere eigenaar van Nextel, hoofdaandeelhouder van Syntegro. Hij overtuigde Frank De Weser, op dat moment directeur Strategie van telecombedrijf Orange, om de overstap naar Beringen te maken. Die bracht dan weer Bert Meert, met 10 jaar ervaring in toegangsmanagement, aan boord. Drie jaar later spreken de cijfers voor zich. De omzet verdubbelde. Het aantal medewerkers ging van twintig naar vijftig. Synguard & Syntegro hebben prominente binnen- en buitenlandse klanten zoals KU Leuven, Volvo Group Trucks Central Europe (D), Farm Frites (NL), Aperam (int.), Saint-Gobain, Amsterdam UMC (NL), Beaulieu International Group, Le Crédit Lyonnais (FR) en Nationwide (UK). Nationale en internationale partners zoals Ascom (NL), The Belgian, ADP (NL), Equans en Assa Abloy (int.) werken nauw samen met het Belgische technologiebedrijf. De klantenportefeuille beslaat vandaag België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Successen die het ambitieuze bedrijf dankt aan een sterk product en een gedreven team van specialisten.

dans News
31 mai, 2022
Partager ce poste
Tags
Archiver