Follow us
          Directory  Contact   

Helft Belgische werknemers wil meer naar kantoor wegens hoge energiekosten

Disponible en néerlandais uniquement


  • Uit onderzoek van IWG blijkt dat 50% van de Belgische werknemers plannen heeft om vaker naar kantoor te gaan door de hoge energieprijzen
  • 54% verwacht dat hun werkgever bijdraagt aan de stijgende kosten van thuiswerk
  • 62% van de 26- tot 35-jarige Belgische werknemers overweegt om in de winter op kantoor te gaan werken, maar werkt in de zomer liever vaker van thuis
  • 44% van de Belgische kantoormedewerkers zegt dat een kantoor dicht bij huis hen zou helpen stress op het werk te voorkomen

Brussel, 16 september 2022. Uit onderzoek* door IWG, ‘s werelds grootste aanbieder van flexibele kantooroplossingen, blijkt dat een op de twee Belgische werknemers deze winter meer op kantoor wil werken wegens de hoge energieprijzen. Dit aantal is het hoogst onder 46- tot 55-jarigen (53%). Bovendien verwacht 54% dat werkgevers tussenkomen in de stijgende energiekosten bij thuiswerk. Vooral bij de 36- tot 45-jarigen verwacht maar liefst 57% een thuiswerkvergoeding die deze kosten dekt. IWG, met merken zoals Spaces en Regus, helpt bedrijven met flexibele kantooroplossingen dicht bij huis zodat medewerkers op hun energiefactuur kunnen besparen zonder zware bijkomende verplaatsingskosten of -tijd. 

“Onze flexibele kantoren en coworking plekken kunnen een oplossing bieden nu werkgevers en werknemers worstelen met stijgende energieprijzen. Door ons nationale netwerk kunnen werknemers terecht in een kantoor dicht bij huis, in een professionele omgeving zonder zich ver te moeten verplaatsen, en de flexibiliteit van ons aanbod geeft werkgevers de mogelijkheid om hun kantooraanbod snel bij te sturen. Geen sinecure in deze onzekere tijden”, zegt William Willems, Regional Manager IWG België en Luxemburg.

Uit eerder onderzoek van Global Workplace Analytics bleek al dat bedrijven dankzij hybride werken en het gebruik van flexibele kantoorruimtes besparen op overheadkosten (waaronder huur, verwarming en ondersteunend personeel) waarmee ze gemiddeld tot 10.000 euro per werknemer per jaar besparen.

Verschil winter en zomer
Belgische werknemers kijken wel anders naar de zomer. Hoewel een meerderheid van hen verwacht om tijdens de herfst- en wintermaanden meer naar kantoor te gaan, hopen ze in de zomer wel terug meer thuis te werken (58%). Bij jonge werknemers ligt dit aantal nog hoger (62%). Opvallend ook is het hoge aantal respondenten in West-Vlaanderen dat het de komende maanden op deze manier wil aanpakken (72%). “Flexibele contracten stellen bedrijven in staat om zelfs seizoensgebonden hun kantooraanbod af te stemmen op de noden van hun medewerkers,” besluit William Willems.

Bron: IWG – *Online onderzoek uitgevoerd door Mortar Research tussen 7 en 14 september bij 1.020 Belgische kantoormedewerkers, representatief op regio en gender.

Voor meer info of interviewverzoeken, neem contact op met
Ovide Agency
Dorien Cox
iwg@ovide.agency

16 septembre, 2022
Partager ce poste
Archiver