Follow us
          Directory  Contact   

Cinq raisons pour lesquelles les bornes de recharge augmentent la satisfaction des employés - EVBOX (uniquement en NL)

We leven in een nieuw tijdperk. Één op de tien voertuigen dat vandaag in Europa wordt verkocht, is elektrisch. Tegen 2030 zullen er naar verwachting wereldwijd zelfs 240 miljoen elektrische voertuigen rondrijden.

Elektrisch rijden wint dus snel aan populariteit, maar nog steeds vindt meer dan twee derde van de Europese bestuurders van een elektrische auto dat er een tekort is aan laadpalen op het werk. 20 procent heeft helemaal geen mogelijkheid om te laden op het werk. Jij kunt jouw werknemers een handje helpen en daar profiteer je zelf ook van!

Lees verder en ontdek de vijf redenen waarom het plaatsen van laadpalen zorgt voor een grotere werknemerstevredenheid.

1. Laadpalen op het werk zijn een uitkomst

Één van de meest voor de hand liggende voordelen van het plaatsen van laadpalen op de werkplek is het gemak voor je werknemers. Zij hoeven niet alleen te vertrouwen op hun laadpaal thuis, maar kunnen praktisch overal laden: thuis, op kantoor, in de stad en onderweg. Op elke locatie wordt een beetje bijgeladen.

Deze manier van laden wordt door de meeste EV-rijders verkozen, omdat ze hierdoor altijd genoeg bereik voorhanden hebben. De kans dat een elektrische auto zonder stroom komt te zitten, is echter klein. Acht op de tien Europese bestuurders rijdt gemiddeld minder dan 100 km per dag, wat elke volledig elektrische auto tegenwoordig haalt. Toch hebben veel bestuurders nog hun twijfels.

Daarbij vindt een kwart van de huidige EV-rijders in Europa dat laden te veel tijd kost. Door werknemers te laten laden tijdens kantooruren, kunnen ze hun tijd efficiënter verdelen. Na de werkdag zijn de elektrische auto’s volledig opgeladen en kunnen je werknemers met maximaal bereik de weg weer op.

Ten laatste, hadden de ‘early EV adopters’ veelal de beschikking over een eigen laadpaal aan huis. Nu de aanschaf en lease van een elektrische auto financieel gezien steeds aantrekkelijker is geworden, kunnen meer mensen elektrisch rijden. Niet iedereen van hen heeft toegang tot een laadpaal aan huis, wat laadpalen op de werkplek voor hen een vereiste maakt.

2. Laadpalen op het werk verhogen de productiviteit

Soms kunnen relatief kleine aanpassingen in de werkomgeving de productiviteit van werknemers flink verhogen. Het aanbieden van laadpalen is zo'n aanpassing.

Met laadpalen op de werkplek, bespaar je je werknemers tijd en zorgen. Zo verliezen ze minder tijd bij het zoeken naar een parkeerplek met een laadpaal en komen ze vaker op tijd. Sommigen zullen zelfs langer doorwerken, zodat hun elektrische auto volledig is opgeladen wanneer ze naar huis gaan.

Bovendien voelen werknemers zich gewaardeerd wanneer hun werkgever de voorzieningen aanbiedt waar ze om hebben gevraagd. Werknemers die zich gewaardeerd voelen, zijn doorgaans een stuk productiever en meer betrokken bij het bedrijf.

3. Laadpalen op het werk helpen bij het aantrekken en behouden van werknemers

Naast de tevredenheid en productiviteit kunnen laadpalen ook bijdragen aan het aantrekken van nieuw talent. Steeds meer werknemers zoeken een werkgever die milieubewustzijn stimuleert. Volgens het Workplace Culture-rapport van LinkedIn uit 2018 zou 86 procent van de millennials een loonsverlaging overwegen bij een bedrijf met dezelfde waarden als die van henzelf.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat facility managers hard bezig zijn met het verbeteren van het imago van hun locatie(s). Dit kan onder andere door het ontwerpen van energie-efficiënte gebouwen met belangrijke certificaten, zoals LEED en BREEAM. Het plaatsen van laadpalen helpt bij het verkrijgen van deze certificaten en dus ook aan een positief imago van desbetreffende gebouwen.

Het installeren van laadpalen op de werkplek helpt dus niet alleen het milieu een handje, maar is ook een weerspiegeling van het innovatieve karakter van je bedrijf. Ongeveer twee op de drie (potentiële) EV-rijders denkt dat de elektrische auto een van de oplossingen is om de klimaatcrisis tegen te gaan. Dit betekent dat je veel getalenteerd personeel met diezelfde drive kunt aantrekken.

4. Laadpalen op het werk verkleinen de ecologische voetafdruk van jouw werknemers

Circa 25 procent van de broeikasgassen in Europa is afkomstig van transport, wat ook de voornaamste oorzaak is van de luchtvervuiling in steden. Daarbij vindt meer dan de helft van de Nederlanders de reductie van CO2-uitstoot in transport belangrijk.

Door het plaatsen van laadpalen op het werk verklein je de ecologische voetafdruk van jouw bedrijf en je werknemers significant. Hoe groter het bedrijf, des te groter de impact op de CO2-uitstoot.

Wanneer elektrische auto’s worden aangedreven door de zonnepanelen van je bedrijf, stoten deze gedurende hun levensduur zelfs 90 procent minder uit dan conventionele brandstofauto’s.

5. Elektrisch rijden betekent minder belasting

Overheden over de hele wereld besteden steeds meer aandacht aan het stimuleren van elektrisch rijden om hun ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. Om deze doelen te bereiken, heeft ook de Nederlandse overheid verscheidene subsidies en belastingvoordelen voor bedrijven en particulieren in het leven geroepen.

De toekomst is elektrisch

Steeds meer vormen van mobiliteit worden elektrisch. Om niet achter de feiten aan te lopen, is het aanbieden van laadpalen op het werk essentieel. Profiteer nu ook van deze duurzame ontwikkeling.

Naar de blog Van EVBOX

20 décembre, 2021
Partager ce poste
Archiver