Follow us
          Directory  Contact   

#002 NL | Belfa WeX TALKs, de weg van Facility naar Workplace Management?

#002 NL | "Belfa WeX TALKs, de weg van Facility naar Workplace Management?"

Go live van belfa WeX TALKs podcasts : "Wordt Workplace Management een nieuwe dimensie van Facility Management? De toekomst zal het uitwijzen.

Gast : Sangara Klespis

U kunt de sequentie van de aflevering vinden op Youtube of via BadGeek (mogelijkheid hier om een Voicemail achter te laten)

Als onafhankelijke nationale beroepsvereniging vertegenwoordigt belfa (belgian facilty association) de meer dan 6000 Belgische professionals, actief in de verschillende takken van Facility Management. Met meer dan 1000 actieve leden, uit de meest uiteenlopende sectoren en met de meest diverse profielen, positioneert belfa zich als een netwerkplatform van experten voor experten. 

WeX TALKs podcast is de 1ste onafhankelijke Belgische podcast gewijd aan Facility & Workplace Management.

In deze aflevering ontdek je het nieuwe initiatief dat begin 2022 door belfa werd gelanceerd: de WeX-stream en zijn podcasts WeX TALKs. Podcast maakte nog geen deel uit van onze middelen om actualiteiten te verstrekken binnen belfa community en breder.  De lancering van de WeX stream, waartoe de Raad van Bestuur voor de zomer had besloten, was de gelegenheid om ons in dit menselijke avontuur te storten.  

Maar eerst, laten we de WeX stream situeren, wat is het? 
WeX = Workplace eXperiences. De term "experiences" is zeer aanwezig in het dagelijkse leven van bedrijven, en dit onder verschillende facetten: employee experience, user experience, customer experience, candidate experience,..... 
De term leent zich dus ook goed voor ervaringen met veranderingen in de werkomgeving. Terwijl de pandemie ons dwingt om met vallen en opstaan vooruit te gaan, willen we door te weten wat er elders gebeurt, te leren van best practices en te leren van case studies een opwaartse spiraal van kennisverrijking op gang brengen door collectieve intelligentie te stimuleren. 

In een sneeuwbaleffect, vertrekkend vanuit het FM-perspectief, wil de WeX stream bruggen bouwen tussen de belangrijkste functies binnen organisaties die beslissen over of bijdragen tot de (r)evoluties van onze werkomgevingen: Facility Management & HR, IT, Digital, Procurement, Real Estate, C-suite en meer. Deze uitwisselingen zijn bedoeld om licht te werpen op een holistische benadering van organisaties, waardoor zij zich buiten de traditionele silo's die in bedrijven bestaan kunnen profileren.  

Wist u dat na een Linkedin-enquête over de mediavoorkeuren binnen de Belfa-community, - om op de hoogte te blijven van nieuws op het gebied van Facility & Workplace Management, 
- van de +100 FR/NL respondenten, 
- +30% van de respondenten de podcast (audio) als voorkeur heeft gekozen.

Dé gelegenheid voor de WeX stream om zijn WeX TALKs te lanceren.

Dankzij de partnership met de VZW The Podcast Factory Org zijn we nieuwe horizonten ingeslagen. Wat een genoegen om de dynamiek bevestigd te zien door onze gasten die allemaal spontaan ingingen op de uitnodigingen om hun visie en expertise over de verschillende veranderingen die gaande zijn te delen. 

Dit project is opgezet voor en door onze community en zelfs breder in de hoop samen te brengen, te verzamelen, te overdenken, te delen, te inspireren en uit te dagen. Kortom, de voorwaarden samenbrengen voor de evolutie van een beroep dat elke dag meer zichtbaarheid verdient binnen organisaties maar ook daarbuiten. 

Het succes van onze podcasts zal afhangen van de waardering van onze luisteraars en wij hopen dat velen van u ons vanaf het begin zullen steunen en met ons zullen interageren zodat wij samen de toekomst van het project vorm kunnen geven. 
Je steun en loyaliteit stellen ons in staat nieuwe abonnees en gasten te bereiken.

Het is in het heden dat wij werken aan de toekomst van ons multidisciplinair beroep dat van essentieel belang is binnen organisaties, of zij nu openbaar of privé, klein of groot zijn. 

Ons beroep is voortdurend in ontwikkeling.


De opeenvolging van de episode : 

 • 01:04 Inleiding
 • 01:12 Wie is Sangara Klespis?
 • 01:31 Wat is belfa?
 • 02:28 belfa in cijfers
 • 02:42 Begrijp ik het goed dat Work Environment Management, wat bedoeld wordt met WP, een breder terrein is dan Facility Management of afhankelijk van FM?
 • 04:50 Is de FM hetzelfde voor en na de pandemie?
 • 05:52 Voor privé en bedrijven?
 • 07:05 Is het verband tussen FM en de werkplek duidelijk en vastgesteld? Wat brengt deze dimensie in het beroep? Is het een opportuniteit ?
 • 08:09 Waaruit zal de toekomst bestaan?
 • 09:09 Het voorbeeld van de BIFM
 • 10:30 Laten we de doelstellingen van deze podcast verduidelijken
 • 11:22 Ik begrijp beter het idee om podcasts te lanceren om uitwisselingen en interacties binnen de FM & Workplace gemeenschap te stimuleren.....
 • 12:03 Wat is een podcast? Hoe werkt het in het algemeen?
 • 12:40 Het verschil tussen replay en native podcast
 • 13:29 Een toneelstuk zal niet succesvol zijn in een lege kamer...
 • 14:07 Een "Leen"-benadering, statistieken maar behoefte aan feedback van luisteraars!
 • 14:33 Afsluiting van de podcast.

Ga met de WeX stroom mee:

27 janvier, 2022
Partager ce poste
Tags
Archiver