Webinar Well Building Standard (Case Politiezone Antwerpen)

Hoe gezonde werkomgevingen creëren? De Well Building Standard als leidraad. Is het creëren van gezonde gebouwen de zoveelste marketingstunt/modetrend binnen het facilitaire landschap of zit er meer achter? Hoe kan je aan de slag gaan met een op maat gemaakte visie en passend beleid voor jouw organisatie die gedragen is door zowel het management als de medewerkers?

Webinar Politie zone Antwerpen_17-06-21
Datum en tijdstip:
2021-06-17T10:00:00 2021-06-17T11:30:00
Locatie:
Adres:
online via Zoom

Aanmeldperiode:

Als we de 9 megatrends voor Facility Management voor de komende jaren bekijken, kunnen we daar de focus op gezondheid en welzijn, duurzaamheid en nieuwe manieren om werkomgevingen in te richten terugvinden. Nog vaak wordt er sceptisch gekeken naar deze 3 trends en krijgen ze de stempel te duur, te vaag of te wollig. Dit heeft te maken met het feit dat het containerbegrippen zijn die alles of niets kunnen betekenen. De kunst bestaat erin om te kijken naar de missie, visie, waarden van jouw organisatie aan de ene kant en de noden van de medewerkers aan de andere kant. Met deze puzzelstukjes kan er aan de slag gegaan worden om een facilitair beleid rond gezondheid, welzijn en duurzaamheid uit te werken dat zich ook vertaalt naar de inrichting van de werkomgeving. Bij Politiezone Antwerpen zijn we na het leggen van deze puzzel aan de slag gegaan met de Well Building Standard. Het is  de eerste wereldwijd erkende standaard die focust op gezondheid op de werkvloer en als leidraad gebruikt kan worden om op een holistische, wetenschappelijke en meetbare manier gezonde werkomgevingen te creëren, dit zowel voor bestaande als nieuwe gebouwen. Tijdens het webinar wordt dieper ingegaan op het hoger kader van Facility Management en wordt het waarom, wat en hoe van de Well Building Standard toegelicht toegelicht. Tot slot wordt er ingegaan op het meten van de tevredenheid van de medewerkers aan de hand van de Leesmanenquête en welke actieplannen daar aan gekoppeld kunnen worden. Deze enquête, die ondertussen al door meer dan 800.000 respondenten in 103 landen ingevuld werd, onderzoekt hoe goed de werkomgeving bevonden wordt en hoe goed ze de medewerkers ondersteunt.

Sprekers

Sarah Moreels - Politiezone Antwerpen
Koen Van Steenwinckel - Politiezone Antwerpen

Hoe kan je eenvoudig deelnemen?

Schrijf je kosteloos in via de knop "schrijf in" hierboven.  Een paar dagen voor de webinar ontvang je een link om in te loggen.

Via PC of MAC

1. Klik op de link die je zal ontvangen 
2. Vul je voornaam, naam en mailadres in.
3. Vink het vakje 'I'm not a robot' aan. 
4. Klik op register (=> Join Meeting in Progress...). Dit kan een paar seconden in beslag nemen.

Via gsm of tablet

1. Download de app 'Zoom Cloud Meetings' (App Store of Google Play Store).


2. Geef toegang tot geluid en video.
3. Klik op de link die je zal ontvangen. 
4. Vul je voornaam, naam en mailadres in.
5. Vink het vakje 'I'm not a robot' aan.
6. Klik op register (=> Join Meeting in Progress...).  Dit kan een paar seconden duren.
7. Selecteer onderaan het scherm 'Call via device sound'.