“De fascinatie van variatie en praktijkervaring”

Kristel Pannekoek, Facility Manager – advocatenkantoor ‘Liedekerke Wolters Waelbroeck Kirkpatrick’

Kristel Pannekoek kreeg vanuit een eerder toevallige praktijkervaring de microbe voor het vakgebied goed te pakken. Vandaag is ze actief als zelfstandig Facility Manager voor enkele organisaties, waarvan de grootste het advocatenkantoor ‘Liedekerke Wolters Waelbroeck Kirkpatrick’ is, met 170 medewerkers.

In 2008 werkte Kristel Pannekoek als outsourced onthaalmedewerkster bij Microsoft. Toen de Facility Manager er vertrok, nam zij spontaan het initiatief om vervanging te bieden, een sprong in het diepe, met een drastische carrièrewending tot gevolg. Gedurende 7 jaar Facility Management bij Microsoft begeleidde ze o.a. een verhuis- en verbouwingsproces.
In diezelfde periode volgde Kristel Pannekoek een bachelor opleiding FM aan de KaHo Sint-Lieven in Sint-Niklaas en haalde ook nog een diploma als preventieadviseur niveau II.
“Aansluiten bij belfa was de logica zelf, want het is de enige overkoepelende vakorganisatie waarbij men terecht kan” getuigt Kristel Pannekoek. “Ik sloot aan in de tijd dat NWOW volop zijn opmars begon en kon daarrond heel veel nuttige informatie vergaren. In die periode bezocht ik heel veel evenementen, heb ook deelgenomen aan de belfa Awards en werd ook eens genomineerd”. Vandaag is deelname aan events minder aan de orde, deels door het dagelijks werk, deels omdat persoonlijk contact toch zeer belangrijk is, wat met alle virtuele alternatieven niet geëvenaard kan worden.

Door Eduard Coddé