Opleiding 'Hoe veerkrachtige werkplekken realiseren?'

Door de huidige omstandigheden, is de opleiding die gepland was op dinsdag 23 februari 2021 verzet naar de dinsdag 11 mei 2021. De werkplek stond nooit eerder zo onder druk. De gebouwde omgeving speelt een belangrijke rol inzake de verspreiding van het coronavirus. Maar ook voor de pandemie werd aangetoond dat 19% van de factoren die onze gezondheid en ons welzijn direct bepalen rechtstreeks verbonden zijn met het gebouw. Uit wetenschappelijk onderzoek kunnen facility managers, architecten en ingenieurs leren wat de beïnvloedende factoren zijn en de na te leven strategieën binnen het ontwerp, de bouw en het onderhoud van het gebouw.

veerkrachtige werkplekken_23-02-21
Datum en tijdstip:
2021-05-11T09:00:00 2021-05-11T12:30:00
Locatie:
Adres:
via Zoom

Aanmeldperiode:

Tijdens de opleiding wordt er vanuit wetenschappelijke achtergrond een overzicht gegeven van de aspecten die bepalend zijn op het vlak van gezondheid. Dankzij de evoluerende inzichten uit evidence-based studies begrijpen we beter dan ooit hoe we ruimtes kunnen creëren die de gezondheid en het welzijn verbeteren, in plaats van ze te belemmeren. We kunnen de kwaliteit van onze gebouwen en binnenomgeving meten. En we weten waaraan deze gebouwde omgeving moet voldoen om ons lichaam te voeden, te laten bewegen, verbonden te houden, ons werk te inspireren en een goede nachtrust te geven. Waardoor dat leerprestaties, cognitieve functies, onze samenwerking en focus erbij wint en organisatie door veerkrachtige medewerkers zich onderscheiden op de arbeidsmarkt.

Nu we weten hoe we gebouwen beter kunnen maken voor mensen, moeten we dit ook doen. Het is een morele verplichting om hieraan tegemoet te komen.

We vertrekken in de interactieve opleiding vanuit concrete cases en tonen hoe de healthy building movement in België vorm krijgt.

Lesgeefster

Liesbeth Reekmans

Mijn professionele activiteiten ontwikkelen zich binnen architectuur, duurzaamheid en preventief advies bij bouw.

Door mijn vorming als architect en preventieadviseur ben ik ervan overtuigd dat preventie start bij het ontwerpproces van een gebouw. Veiligheid, gezondheid en welzijn op de werkvloer kunnen maar echt gewaarborgd worden als er in het concept en bij de uitvoering van de bouw voldoende aandacht voor is en afgetoetst wordt met prestatiecriteria. De ontwerpmethodiek van BREEAM en WELL zijn gekend strategieën en vormen de basis voor het maken van doordachte keuzes bij het bouwproject.

Duurtijd

De opleiding duurt van 9u tot 12u30.  De opleiding is op de praktijk gericht en er wordt rond concrete cases gewerkt.  Het maximum aantal deelnemers wordt beperkt, snelle beslissers nemen meteen een voorsprong!

Locatie

Via de applicatie ZOOM
Na registratie ontvang je een link met een wachtwoord waarmee je verbinding kan maken met de online opleiding.

Tarieven

belfa-leden: 225 euro excl. btw
Niet-leden van belfa: 300 euro excl. btw

Je bent nog geen lid maar wenst zich in te schrijven aan het voordelig tarief?   De prijs bedraagt dan 225 euro excl. btw voor de opleiding vermeerderd met de bijdrage voor belfa-lidmaatschap (Lid professional = 180 euro excl. btw - lid commercial = 360 euro excl. btw). Dit lidmaatschap is 12 maanden geldig en gaat in vanaf de eerste dag van de instapmaand.

Inschrijvingen zijn definitief.  Je kan schriftelijk annuleren office@belfa.be tot uiterlijk 1 week voor de opleiding, mits betaling van 50 euro administratiekosten. Bij latere annuleringen wordt de volledige deelnameprijs in rekening gebracht.