Werkgroep 'FM en HR'

In 2017, belfa starte met een werkgroep over de samenwerking tussen FM en HR ten behoeve van duurzaam ondernemen. Deze vakgebieden dragen heel wat potentieel in zich om elkaar te versterken. Heidi Lenaerts, talent management partner bij Indaver en Michel Vermeulen, business consultant bij PwC Belgium, trekken aan de kar van deze werkgroep.

"FM en HR vormen vaak elk een apart eilandje binnen een bedrijf. Als je de twee kan samenbrengen, versterk je elkaar en kan je minder op een operationele en meer op een strategische manier zaken beginnen aanpakken."

Zo vergroot je vanzelf je rendabiliteit en dus je toegevoegde waarde om ook aan de bestuurstafel te kunnen meepraten”, motiveren Lenaerts en Vermeulen de aanpak.
Zowel duurzaam FM als HR willen de verschillende belangen van ‘People, Planet en Prosperity’ met elkaar in balans brengen. Hiertoe gaan we aan de slag met twee deelvragen: Hoe kan FM bijdragen aan duurzame inzetbaarheid van medewerkers? Hoe kan HR een hefboom zijn voor duurzaam FM? We beogen FM en HR-managers concrete handvaten en tips & tricks mee te geven over hoe ze zo een samenwerking kunnen vormgeven.

Onderstaand kan je het volledige artikel over de werkgroep lezen (FM-Magazine 08):

Op de eindejaarsreceptie van 11 december 2018 presenteerde de werkgroep haar rapport

 

Rapport gratis downloaden