Werkgroep 'Duurzaam FM'


Duurzaamheid, circulaire economie, het zijn begrippen waar bijna elk bedrijf zich achter schaart. Toch komen de broodnodige veranderingen om dit in de praktijk te brengen er maar niet door. Men weet immers niet altijd waar de klepel precies hangt. Nochtans kan de Facility Manager een belangrijke rol spelen om zijn bedrijf of organisatie tot trendsetter te maken. Daarom startte belfa vanaf 2017 een werkgroep duurzaamheid onder leiding van Didier Pierre, zaakvoerder van de PMC-holding.

"Alles begint met een duurzaam gebruik,
wat vraagt om een goed gebruik en onderhoud.

Wanneer de levensduur bereikt is,
kan men overgaan tot hergebruik."

In een circulaire economie worden materialen immers zolang mogelijk en met zo weinig mogelijk bewerkingen in de economie gehouden. Duurzaamheid hoeft niet duur te zijn.
Met de werkgroep rond FM en duurzaamheid willen Pierre en belfa deze economie verder duiden. Wat houdt het in? Welke struikelblokken zijn er? Wat kan je als Facility Manager bijdragen? Antwoorden hierop zijn nodig om de vertaalslag te kunnen maken naar verschillende domeinen. "We zullen duurzaamheid concreet invullen en verankeren in onze bedrijven,".

Onderstaand kan je het volledige artikel over de werkgroep lezen (FM-Magazine 08):

Deze werkgroep publiceerde nog geen rapport.

Je kan wel de rapporten van onze andere werkgroepen en hun werkdomein binnen belfa Belgium raadplegen.

Overzicht alle FM-rapporten